RSS Feed

Jak se nalít s Hemingwayem

Únor 6 by liliam

Dneska trochu vybočím ze svých zajetých kategorií a pomyslně vytvořím i jednu novou. Pracovní název by mohl znít „Na dně skleničky“. Člověk si občas musí trochu dopřát, a tak jsme vyrazili potěšit naše alkoholové buňky do pražského baru Hemigway. Znali jsme ho pouze z mýtů a legend, a možná proto jsme museli přejít třikrát kolem výlohy, než jsme si tento bar zasloužili najít.

Ale rovnou k věci. Do lístku, kde 150ml drinku stálo přibližně jako luxusní oběd v naší domovině, jsme se zahleděli s chutí, já dokonce nechala doma svou lakotu a jala jsem se směle objednávat. Musím říct, stálo to za to. Mrkněte, co nám starostlivý číšník naservíroval.

1. APRICOT AND WHITE CHOCOLATE CAIPIRINHA

Ypioca cachaca, apricot brandy, fresh lime, white chocolate sirup, peach puré, dry orange chips, apricot jam
Nápojový lístek lákal na netypickou nádobu, ve které se koktejl podává, takže to byla motivace navíc. No a přesvěčte se sami, stálo to za to. Ovládla jsem svou touhu si za tu cenu sbalit pomeranč, lžičku s marmeládou na ochucení i skleničku do tašky, což považuji za další velký krok v mém psychologickém vývoji. A k drinku? Dámský, slaďoučký a i přes rozpouštějící se led neztrácí na chuti. ňam:)

Co má Janča?

PIMM´S CUP
Pimm´s No1., fresh cucumber, fresh grapes, fresh lime and orange, fresh mint, cocktail cherry, ginger ale

Zarazilo nás servírování ve skleněném hrnku, spoustu zábavy naopak poskytly přiložené kleštičky a párátko na lovení ovoce. Mně osobně Jany drink chuťově připomínal porci masa. Neptejte se proč.

Druhá runda! Nedalo nám neokusit i další skvosty.

2. SIX FINGERS CAT
Olmeca Altos reposado 100% blue agave tequila, cherry brandy, creme de cacao dark, fresh rosemary, cranberry jam, balsamico

Tak z šestiprstého kotěte se nakonec vyklubalo docela chlapské pití, možná to bude tou brandy a tequilou. Díky tomuto koktejlu jsem ale objeviila i funkci ledu v pití. S postupným ředěním byl ten koktejl snad ještě lepší a lepší! Ideální na dlouhé usrkávání, jen ten rozmarýn mě trochu zarazil. Snad jsem ho neměla žvýkat nebo tak něco.

Co má Janča?

BASIL AND PINEAPPLE MARTINI
Absolut vodka, fresh lemon juice, basil leaves, fresh pineapple, sugar sirup, badyan
Tak tohle bylo překvapení večera. Chuť bych neoznačila za exotickou, byla velmi jemná a neobvyklá, jen těžko se k něčemu přirovnává. Fascinoval nás také badián, který se vznášel na obláčkové pěně až do úplného dopití.

Na stole se díky panu Solfronkovi objevilo ještě jedno chlapské NEGRONI s plátkem pomeranče posypaným suchým Campari, to už ale fotograf v opojení zapomněl zdokumentovat. Docházely nám totiž finanční prostředky, a tak jsme se museli přesunout do nedalekého Standard café, které naše peněženky lákalo mnohem více. Abych zachovala rovný přístup, můžete se pokochat i drinky, které jsme si dali tam.

3. HORKÉ MLÉKO S MEDEM

Milk, bear honey.

 

Nekamenujte mě, prostě jsem na něj měla chuť. Tak. Bylo dobrý.

Co měl Solfa?

MALINOVKA

Voda, barvivo, cukr… a bůh ví co dalšího.

Návrat ke kořenům! Jen to prostředí plovárny nám chybělo.

Zkrátka a dobře, včera jsme si dali pěkně do nosu. Hemingwaye můžu doporučit všema deseti, profesionální obsluha a originální drinky vás prostě dostanou. Zapomněla jsem na vyšší ceny a můžu s klidným srdcem říct, že se tam chci zase brzy podívat. A když vám dojdou peníze, osvědčené Standard café je za rohem:)


Žádné komentáře »

No comments yet.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *